Cantare de bucatarie

Cantar de bucatarie digital sau mecanic?

Cantarul de bucatarie joaca un rol foarte important in realizarea celor mai delicoase preparate, folosirea acestora fiind foarte practica.

In bucatarie erau utilizate cantarele mecanice, insa in ultimi ani cantarele de bucatarie digitale au luat locul mecanice.

Acestea au o multime de avantaje de spatiul ocupat si usurinta utilizarii acestora pana la precizia superioara cantarelor mecanice, mai ales cand este vorba despre cantitati mici.

 

Avantajul cantarelor mecanice este ca nu au nevoie de baterie pentru a functiona si sunt mai usor de reparat, neavand componente electronice insa nu beneficiaza de atatea functii precum un cantar digital.

Ce sa ai in vedere la achizitia unui cantar de bucatarie

Atunci cand achizitionam un cantar de bucatarie trebuie avem in vedere cateva functii de baza pe care acestea ar trebui sa le aiba.

Functia TARA sau TARE este una din cele mai importante functii ale cantarului digital. Acesta functie permite aducerea la zero ori de cate ori este necesar. De exemplu, punem pe platanul cantarului vasul in care vom adauga ingredientele. Cantarul indica greutatea vasului. Apasam TARA si afisajul va reveni la zero, scazand greutatea vasului.

Functia de oprire automata pentru a economisii bateria.

O alta functie importanta este indicatorul de supraincarcare care avertizeaza daca greutatea pusa la cantarire este mai mare decat capacitatea maxima suportata de cantar.

Functia Hold va retine valoarea afisata. 

Daca iti place sa gatesti ai nevoie de un cantar de bucatarie, care nu trebuie sa-ti lipseasca atunci cand selectezi ingredientele pentru urmatoarea reteta.

Sus