Lista de produse dupa marca Kodak

Kodak este o companie publica americana de imagistica care a inceput in secolul al XIX-lea ca un inovator al fotografiei. Produce diverse produse pentru fotografie avand un portofoliu larg de produse, acestea fiind foarte cautate si remarcandu-se pentru calitatea exceptionala oferita la un pret competitiv.

Compania a fost fondata de George Eastman in Rochester, New York, unde se afla si astazi sediul central. Istoria Kodak incepe cu Eastman Dry Plate Company, unde proprietarul George Eastman a creat foi de hartie cu o singura fotografie acoperita cu emulsie fotografica. William Walker, de asemenea un expert in fotografie, a inceput sa lucreze pentru Eastman in 1883. Cei doi barbati au inventat suportul pentru rola de placi foto ale companiei in 1885.

De-a lungul vietii, Eastman si-a urmarit obiectivul de a face fotografia "la fel de convenabila ca un creion". Nu este surprinzator, compania pe care a fondat-o a devenit de atunci centrul multor repere in industria fotografiei si a imaginii.

Imaginile au crescut rapid din anii 1920 pana in anii 1960, iar Kodak a contribuit foarte mult la extinderea popularitatii prin intermediul culorii.

 • Introdus in 1935, KODACHROME Film a devenit primul film color pentru amatori de succes comercial. Au fost oferite in formate de 16 mm pentru filme, formate pentru diapozitive de 35 mm si filme de acasa 8 mm au urmat in 1936
 • In 1942, KODACOLOR Film a fost anuntat primul film negativ color adevarat din lume pentru fotografia statica.
 • O forma unica de publicitate din 1950, a fost seria de lunga durata de transparente KODAK COLORAMA Display. Cu vedere la parterul terminalului Grand Central Station din New York City, a fost vazut de aproximativ 650.000 de navetisti si turisti in fiecare zi, pana cand expozitia a fost inchisa ca parte a restaurarii Grand Central, in 1989. Multe dintre fotografiile dramatice care au fost prezente de-a lungul anilor au fost prezentate pe scara larga in ziare si reviste.

Compania s-a orientat mereu spre dezvoltare si inovatie, aceasta introdus in mod constant produse care au facut mai usor sa te bucuri de fotografii:

 • A introdus in 1961 proiectoare KODAK CAROUSEL;
 • In anul 1963, camerele KODAK INSTAMATIC, acestea aveau o pelicula de incarcare a cartusului usor de utilizat, care a adus fotografia de amatori la noi culmi de popularitate.

Incepand cu era digitala, Kodak a inventat prima camera digitala din lume in anul 1975 si primul senzor de imagine pentru dispozitiv de cuplu de incarcare megapixeli (CCD) practic in 1986. Acest lucru a permis alte inovatii.

In februarie 2012, pentru prima data in istoria Kodak, compania a declarat ca va inceta orice productie de camere digitale, camere video de buzunar si rame digitale iar in schimb se va concentra pe piata imprimarii digitale. In timp ce captarea imaginilor a fost misiunea principala de-a lungul istoriei Kodak, in ultimii ani, aceasta a devenit cunoscuta pentru presele comerciale cu jet de cerneala de mare viteza, software-ul pentru fluxul de lucru si imprimantelor foto de acasa. Multe dintre aceste produse se gasesc astazi in birourile din intreaga lume.

Hartia foto produsa sub licenta Kodak este de o calitate foarte buna si la un pret mic fata de restul produselor aflate pe piata.

SC Albacom Biz SRL detine titlul de distribuitor exclusiv al hartiei foto Kodak pentru piata din Romania. Aceasta sa regaseste in diferite gramaje si dimensiuni:

 • 130 grame - A4 (210 x 297 mm);
 • 180 grame - A4, 4R, 13 x 18 cm;
 • 200 grame - A4, A5, 4R;
 • 230 grame - A4, 4R (10.2 x 15.2 cm), 10x15 mm (real 102 x 152 mm);
 • 240 grame - A4 (210x297 mm);
 • 250 grame - A4;
 • 255 grame - A4, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm;
 • 270 grame - 10x15 cm;
 • 690 grame - A4 si 4R.

Sus