Ordoneaza dupa
Pret
3 lei 69 lei
Numar culori
mai multe... less
Brand
Filter

Acuarele

Tipuri de acuarele

O dilema des intalnita in randul celor care vor sa inceapa pictura, este intelegerea diferentelor dintre tipurile de vopsele. Abia dupa ce intelegi cum functioneaza ele iti poti face o idee despre ce ai vrea sa alegi pentru inceput.

Acuarela propriu-zisa este o tehnica traditionala, usor adaptabila necesitatilor de colorare, dar dificil de utilizat de catre cei care doresc sa obtina rezultate profesionale.

Este rapid de folosit, se usuca relativ repede, necesita o cantitate mare de apa la diluare, dar consuma putine materiale si poate fi intrebuintata cu succes pe multiple sortimente de hartie si carton poros, texturat, care absoarbe rapid fluidul.

Guasa seamana cu acuarela din multe puncte de vedere, insa este mai putin transparenta. Aceasta ramane solubila in apa si dupa uscare, ceea ce nu se intampla neaparat cu acuarela sau cu acrilicele. Particulele de culoare sunt mai mari decat in formula acuarelei, iar pigmentul alb din compozitia guasei determina un efect final dens, usor saturat, dupa uscare. Acuarela e delicata si transparenta, guasa este mai intensa si confera un aspect plat, decorativ, cand este aplicata in strat mai gros.

Tempera este o solutie ceva mai pretentios de utilizat, pentru obtinerea rezultatului final asteptat. Fiind o alernativa ce necesita combinare cu emulsie pe baza de galbenus de ou, pictura cu tempera are puncte in comun cu pictura in guasa si chiar cu cea in ulei, insa tehnicile efective de lucru si modul in care se comporta in timp sunt diferite. Tempera folosita fara emulsie obtine zone mate, aplatizate, cu aspect usor prafuit, ca acoperit de var.

Atunci cand alegi acuarele pentru scoala, poti avea in vedere culori de acuarela cu un pigment de concentratie mai mic, potrivit incepatorilor. Cand un copil face primii pasi in pictura, primul pas este sa se familiarizeze cu tehnica, astfel incat poti opta pentru o paleta mica de culori, care sa contina culorile de baza. Cu ajutorul acestor culori acuarela sau tempera pentru copii, cel mic poate realiza desene simple si poate sa isi exerseze indemanarea si talentul la combinat culori.

Acuarele la tub sau paleta?

Acuarelele la paleta sunt blocuri solide de culoare. Adaugati apa cu o pensula si sunt gata de folosire. Acestea sunt indicate pentru pictura in aer liber.

Acuarelele in tuburi au o consistenta vascoasa necesitand diluarea cu apa pe o paleta. In cazul in care acestea se usuca pe paleta, pot fi refolosite cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa.

Accesorii pentru pictura in acuarela

Daca esti la inceput in ceea ce priveste pictura, e important sa iti alegi acele accesorii pictura de care ai absoluta nevoie, care iti simplifica procesul de lucru.

In oferta noastra veti gasi o gama variata de acuarele si accesorii pentru picura precum: panza pictura pe sasiu, pahar pentru spalat pensule, cutite pentru pictura, paleta acuarele, sort pentru pictura etc.

Comanda online e mult mai simplu si beneficiezi astfel de cel mai bun pret pentru acuarele si accesorii pentru pictura in acuarela.

Sus