Ordoneaza dupa

Pret
lei lei
Tip de produs
Forma creion
Set
Grosime varf
Brand
Filter

Creioane grafit

Gama variata de creioane grafit de la Cartuseria.ro

Aceste creioane grafit sunt printre cele mai uzuale instrumente de scris sau de desen a caror mina este din grafit. In prezent, aceste instrumente se regasesc in mai multe stiluri si cu duritati diferite astfel incat sa putem alegem exact ceea ce trebuie pentru nevoile noastre. Astfel vorbim, aceste creioane sunt de mai multe tipuri si anume: mina simpla, cu invelis din lemn sau plastic, grafit acuarela sau set de creioane grafit, toate acestea regasindu-se cu diverse duritati.

Duritate creioanelor este indicata de inscriptiile de pe corpul lor care pot fi H (hard), B (black/negru), HB (hard black) si cifre care indica nivelul de duritate al acestora.

Creioane grafit

Pentru ce sunt potrivite creioanele grafit?

Aceste instrumente de scris sunt potrivite atat pentru scrierea uzuala, schite, grafica si desene in care ne dorim sa surpindem diverse nuante, umbre si expresii. Usoare, facil de utilizat si de sters cu radaiera, creioane grafit sunt o alegere de top pentru fiecare dintre noi, in orice moment si pentru orice tip de insemnare.

Magazinul online Cartuseria.ro va propune o gama variata de astfel de produse pentru scriere la o calitate excelenta si la cele mai bune preturi. De asemenea, te intampinam cu oferte de pret si la marcatoare, albume foto nunta, accesorii sistem CISS si Refill si toner praf refill Lexmark.

Minele de creion se fabrica din argila si grafit amestecate intr-o anumita proportie. In functie de procentul utilizat, mina poate fi mai dura – de tip H ( H – hardness ) – atunci cand procentul de argila este mai mare, sau mai moale – de tip B (B – blackness) atunci cand procentul de grafit este mai mare. Scala utilizata este identica cu cea folosita pentru creioanele ce se gasesc în papetarii: 9H 8H 7H 6H 5H 4H 3H 2H H F HB B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B.

Creionul cu duritatea 9H este cel mai dur, in timp ce creionul 9B este cel mai moale. Creioanele utilizate pentru scriere normala au duritatea HB.

Testul duritatii creionului este folosit pentru determinarea duritatii unei suprafete, in special pentru determinarea rezistentei acesteia la zgariere. Cu ajutorul testului duritatii creionului se poate verifica calitatea  vopselei ce protejaza o suprafata. In acest scop se folosesc creioane cu diverse duritati, de la 9H la 9B.

Creioanele prezente in oferta noastra acopera toate necesitatile oricarui desenator sau grafician. Va oferim seturi cu creioane grafit sau carbune, pentru schite si desen cu diferite tarii, 2B, HB, 5H, 5B, cu sau fara invelis de lemn.

Sunt potrivite pentru scriere, schite, grafica si desene, dar si pentru obtinerea nuantelor expresive! Usor de utilizat, iar urmele lasate de creioane pot fi sterse cu radiera. In functie de duritatea minei, pot fi realizate umbre si detalii deosebite.

Comanda online e mult mai simpla si beneficiezi astfel de cele mai bune preturi pentru creioane.

Sus