Ordoneaza dupa

Pret
lei lei
Tip conector
Conector intrare
Conector iesire
mai multe... less
Lungime cablu
Brand
Filter

Conectica: Cabluri, Adaptoare

Conectica - Cabluri, Conectori, Adaptoare

Cablurile, adaptoarele si conectica in general cand vine vorba de calculatoare pun probleme si celor mai experimentati utilizatori pentru ca tehnologia evolueaza foarte rapid, noi standarde aparand anual, inlocuindu-le pe cele vechi.

Merita sa cumperi un cablu ecranat de calitate pentru a asigura transmisia fara probleme a semnalului la distanta, in special daca vorbim de transmisie de date, care trebuie sa ajunga intacte la destinatie, altfel apar erori de comunicare cu consecinte grave.

Nici nu stii cand vine acel moment in care te trezesti ca ai nevoie de anumite cabluri pentru telefon, care sa te ajute sa il conectezi la alte device-uri, astfel incat sa transferi informatii, sa proiectezi o prezentare sau sa urmaresti la televizor continut cu ajutorul acestuia.

Cabluri: HDMI, Audio Jack, USB

De departe cel mai cunoscut tip de conector este cel care foloseste unul din standardele USB (Universal Serial Bus) in vigoare. Acesta exista in mai multe versiuni diferite si poate conecta cam orice, de la hard diskuri externe si imprimante multifunctionale la mousi, tastaturi si chiar unele modele de monitoare.

In clipa de fata HDMI (High-Definition Multimedia Interface) este cel mai raspandit conector video, in special cand vine vorba de televizoare smart si laptop-uri. Cablurile sunt foarte ieftine , chiar si cele lungi, iar conectorul este usor de introdus si scos. Recent a aparut si versiunea HDMI 2.0, capabil sa afiseze imagini pe monitoare 4K la o rata de improspatare a imaginii la 60Hz, deci acest conector nu va disparea prea curand.

Exista si doua versiuni derivate din HDMI: micro HDMI si mini HDMI, utilizate de obicei in camere foto si video, unde spatiul este limitat. Toate variantele de HDMI sunt capabile sa transmita si semnal audio impreuna cu cel video.

Jack-ul audio de 3.5mm (⅛”) este unul dintre cei mai vechi conectori, cu versiunea mai mare de 6.3mm (¼”) folosita de obicei in echipamente audio profesionale. Cablurile sunt ieftine si pot fi gasite in diverse lungimi si configuratii, deci cu siguranta ai deja prin casa cel putin cateva cabluri si dispozitive cu jack audio de 3.5mm.

Adaptoarele

In cazul mufelor identice este de ajuns sa cumparam un cablu de lungime adecvata cu capetele corecte, insa atunci cand trebuie sa legam doi conectori diferiti avem doua solutii: fie cumparam un cablu plus un adaptor, fie luam un cablu doua capete diferite.

Nu exista nicio diferenta de performanta in cele doua cazuri, deci de multe ori vom alege solutia cea mai convenabila financiar. De exemplu, daca ai de conectat un televizor cu conector HDMI la un calculator cu conector DVI si ai deja un cablu HDMI-HDMI tot ce iti mai trebuie este un adaptor DVI-HDMI ca sa inchizi circuitul. Orienteaza-te deci in functie de nevoile tale si de pretul celor doua optiuni.

Conectori

Ai auzit probabil de cablu sau conector mama/tata (traducerea din engleza a female/male), dar in caz ca nu stii ce inseamna explicatia este destul de simpla.

Conectarea fizica se face prin introducere unui capat al cablului in mufa dispozitivului, deci fiecare tip de conector standard are doua versiuni: cea care intra in mufa (versiunea male) si mufa care accepta conectorul male (versiunea female).

Nu vei putea conecta un cablu male intr-o mufa male sau un cablu female intr-o mufa female. Intotdeauna ai nevoie de cei doi conectori complementari pentru a stabili conexiunea fizica.

Comanda din magazinul online Cartuseria.ro toate produsele de conectica de care ai nevoie si profita de cele mai bune preturi la cabluri, adaptori si conectori! La noi gasesti cablu HDMI de diverse dimensiuni, cablu USB, USB 3.0, cablu microUSB, adaptor MHL (microUSB la HDMI), adaptor Wireless, cablu OTG pentru iPad 4 si iPad mini, etc. Tot de pe site-ul nistro poti achizitiona la preturi bune imprimante UV si cerneala invizibilatoner praf refill Samsungplicuri simple, antisoc cu bule si cu burduf si albume foto elegante!

Sus