Ordoneaza dupa

Pret
lei lei
Culoare
Compatibil marca
Categorii
Brand
Filter

Cerneala ploter

Printul professional are disponibile acum cele mai optime solutii de consumabile prin intermediul celui mai variat magazin online de profil. Oferte avantajoase centrate pe reducerea costurilor de imprimare sunt o preocupare constanta ce a generat o categorie aparte recomandata plotterelor.

Avem oricand disponibile atat serii de cartuse reincarcabile precum si o gama variata de cerneala refill pentru reincarcare ce iti reduc in mod fantastic costurile de imprimare.

In oferta noastra veti regasi cerneala pentru plotter: pentru EpsonCanon si pentru HP.

Plotterul este un dispozitiv destinat reproducerii pe hartie a desenelor tehnice, graficelor, schemelor.

Imprimarea se realizeaza cu un pix cu cerneala a carui deplasare pe suprafata hartiei e comandata de calculator, printr-un sistem electro-mecanic.

Plotterele sunt in ziua de azi echipamente depasite, functia lor fiind preluata de imprimantele inkjet de format mare (large-format printers) care, din acest motiv, au ajuns sa se numeasca si "plottere".

Plotter­ul este de fapt o imprimanta grafica foarte precisa, diferenta esentiala fata de o imprimanta clasica este ca se poate reveni asupra desenului.

O alta diferenta este ca pot desena o linie dreapta fata de imprimantele conventionale care simuleaza o linie prin alaturarea mai multor puncte. Ploterele multicolore folosesc mai multe “stilouri”, cate unu pentru fiecare culoare. Datorita constructiei sale si dotarilor, utilajul permite punerea in executarea a unor volume mari de printuri fara ca operatorul sa fie nevoit sa supravegheze in totalitatea operatiunea de print.

Elementele esentiale ale sistemelor birotice sunt: echipamentele fizice (componenta hard), programele (componenta soft) si informatiile care reprezinta obiectul prelucrarii. Componenta fizica este reprezentata de un calculator electronic sau de o retea de calculatoare, impreuna cu echipamentul pentru comunicatii.

Plotter­ul functioneaza realizand imaginea printr­un sistem vectorial de unire a punctelor printr­o serie de linii cu ajutorul varfurilor de scriere.

Exista doua tipuri de plottere: “flatbed plotters” si “drum plotters”.

Plotterul flatbed va desena diagramele pe o hartie fixata pe o tableta plata in timp ce “drum plotter­ul” poate imprima pe suprafete foarte mari de hartie.

Anumiti producatori de ploterele au introdus de ceva timp tehnologia care va permite sa schimbati cartusele chiar in timpul imprimarii. Astfel incat, nu va trebui sa va opriti din imprimare. Schimbarea cartuselor este usoara pentru ca, la acest gen de plottere, de obicei, accesul la cartuse se face prin fata aparatului. Este bine insa sa verificati inainte aceste doua aspecte.

Poate va intrebati cum se intampla acest lucru? Practic, pe langa cartusele de cerneala, echipamentul este dotat cu niste rezervoare. In momentul in care unul dintre cartusele de cerneala se termina, plotterul foloseste cerneala din rezervorul corespunzator, permitandu-va sa terminati printul.

Puteti, astfel, sa schimbati cu usurinta cartusele chiar in timpul imprimarii, deoarece imprimanta va folosi cerneala din aceste rezervoare, asigurand astfel o printare continua, chiar si in cazul tirajelor mari.

Sus