Ordoneaza dupa

Categorii
Pret
lei lei
Brand
Filter

Chip-uri cartuse si tonere

Chip-urile sunt modalitatea moderna de a contoriza numarul paginilor printate care preiau aceasta functie de la softul imprimantelor oferind acuratete in acest sens. Fiecare cartus toner are propriul chip si care contorizeaza cantitatea de praf sau cerneala consumata pentru a va oferi o idee reala asupra volumului de print disponibil in orice moment.

Va oferim o gama variata de chip-uri compatibile cu urmatoarele tipuri de tonere: HPLexmarkSamsungXeroxMinolta, chip-uri compatibile cu EpsonDellKyoceraToshibaPanasonic, Philips, precum si cu urmatoarele branduri OkiCanonRicohSharpSagemBrother si Kodak.

O mare parte din cartusele de imprimante moderne sunt dotate cu chip-uri electronice, care comunica cu imprimanta. Aceste chip-uri pot bloca procesul de tiparire, daca semnalizeaza eroare de cartus, sau daca cartusul este gol.

Chipul cartusului este practic un contor care numara paginile tiparite, de cand cartusul a fost instalat in imprimanta. Contorul se decrementeaza, pana ajunge la 0. In acel moment, chiar daca a ramas toner in cartus, deci cartusul poate tipari in continuare, chipul transmite imprimantei mesajul de cartus gol, iar imprimanta blocheaza tiparirea.

Chipuri se intalnesc si la cartusele inkjet, dar ele sunt mai putin sofisticate.

Cartusele compatibile de imprimante sunt dotate la randul lor cu chipuri compatibile, fara de care cartusul nu ar putea tipari.

Deoarece cartusele nu au in interiorul acestora vreun sistem de masurare mecanica a cantitatii de toner ramas si nu se masoara nici greutatea cartusului, singurul mod prin care imprimanta este informata privind tonerul existent in cartus este prin intermediul chip-ului care are rolul de a contoriza paginile printate. Atunci cand este nou, chipul contine o valoare fixa, sa zicem 1000 de pagini, iar pe masura ce se consuma, putem vizualiza cantitatea de toner care se estimeaza ca a ramas.

Da, chip-urile cartuselor pot fi inlocuite. Odata ce contorul din chip ajunge la 0 pagini disponibile, imprimantele nu mai colaboreaza. Acestea afiseaza un mesaj de eroare si refuza sa mai primeasca comenzi.

O mare parte dintre cartuse sunt dotate cu chip-uri electronice, ne referim aici in special la cartusele de toner, deoarece cartusele inkjet, in aproximativ 99% din cazuri nu detin un chip care sa poata fi inlocuit.

Chip-urile se folosesc in cazul in care imprimanta nu mai recunoaste vechile cartuse. Fiecare model de toner sau cartus de cerneala are propriul chip. Odata cu achitionarea unui chip de toner este recomandat sa umpleti si cartusul cu toner.

Orice mesaj de eroare de cartus care apare dupa instalarea unui cartus de imprimanta compatibil, indica faptul ca chipul nu a fost corect pozitionat, sau ca chipul nu este perfect compatibil cu cel original.

Intra aici pentru a beneficia de cele mai bune preturi din online pentru chip-uri cartuse si tonere.

Sus