Chip-uri cartuse si tonere

Sunt 672 produse.

Se afiseaza 1-40 din 672 produs(e)

Ce este un chip si ce rol are?

O mare parte din cartusele de imprimante moderne sunt dotate cu chip-uri electronice, care comunica cu imprimanta. Aceste chip-uri pot bloca procesul de tiparire, daca semnalizeaza eroare de cartus, sau daca cartusul este gol.

Chipul cartusului este practic un contor care numara paginile tiparite, de cand cartusul a fost instalat in imprimanta. Contorul se decrementeaza, pana ajunge la 0. In acel moment, chiar daca a ramas toner in cartus, deci cartusul poate tipari in continuare, chipul transmite imprimantei mesajul de cartus gol, iar imprimanta blocheaza tiparirea.

Chipuri se intalnesc si la cartusele inkjet dar ele sunt mai putin sofisticate. 
Cartusele compatibile de imprimante sunt dotate la randul lor cu chipuri compatibile, fara de care cartusul nu ar putea tipari.

Recomandari folosire chip pentru cartuse

Chip-urile se folosesc in cazul in care imprimanta nu mai recunoaste vechile cartuse. Fiecare model de toner sau cartus de cerneala are propriul chip. Odata cu achitionarea unui chip de toner este recomandat sa umpleti si cartusul cu toner.

Orice mesaj de eroare de cartus care apare dupa instalarea unui cartus de imprimanta compatibil, indica faptul ca chipul nu a fost corect pozitionat, sau ca chipul nu este perfect compatibil cu cel original.

Intra aici pentru a beneficia de cele mai bune preturi din online pentru chip-uri cartuse si tonere.

Sus