lcp

Câtă cerneală irosește imprimanta ta?


Dacă utilizezi imprimanta doar ocazional, este posibil ca aceasta să folosească de șase ori mai multă cerneală decât dacă imprimi același număr de pagini dintr-o singură mișcare. Cerneala este irosită atunci când o imprimantă rulează un ciclu de curățare de multe ori, ceea ce înseamnă că pe pagină va ajunge mai puțină cerneală. Ca urmare, cartușele de cerneală vor trebui înlocuite mai des, plătind prețuri mari pentru cerneala pe care nici măcar nu o vei folosi niciodată.

Conform testelor, s-a  găsit o diferență dramatică între cantitatea de cerneală prin care trece imprimanta atunci când imprimă ocazional pe o perioadă de câteva săptămâni, fie oprită între ele, fie lăsată în standby, și când imprimă aceeași cantitate dintr-o singură mișcare.

Imprimanta

Cum poți economisi cerneala imprimantei?

Nimeni nu vrea să amâne tipărirea documentelor până se strange un număr rezonabil de documente de tipărit pentru a le printa deodată doar pentru că este mai eficient. Deci, care este cea mai bună alternativă – lăsarea unei imprimante pornite sau oprite între imprimări?

Testele au constatat că nu este întotdeauna cazul să lași imprimanta în standby, dar intr-adevăr este o opțiune mai bună decât oprirea ei completă.

Imprimanta HP pe care s-au făcut testele ​​a risipit mai puțină cerneală dacă nu a fost oprită între imprimări. Imprimantele Canon și Epson au irosit mai puțină cerneală când  imprimantele au fost oprite între imprimări, în loc să fie lăsate în standby.

Dacă imprimanta pare că își curăță capetele de fiecare dată când o pornești de la rece, poate fi mai ieftin să o lași pornită permanent oprindu-se singură în modul de repaus.

multifunctionala

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare