lcp

Friteuza cu aer cald - gustos si sanatos

Un stil de viață sănătos este destul de greu de abordat dar nu imposibil. Poate te gândești că îți este greu să găsești o alternativă la mâncarea nesănătoasă pe care obișnuiai să o mănânci. Ei bine, în majoritatea cazurilor există o soluție în care aceeași mancare poate fi gătită într-un alt mod, mult mai sănătos. Dacă îți plac prăjelile atunci o friteuză cu aer cald este alternativa perfectă pentru a nu renunța la mâncarea preferată.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Cu siguranță ai deja sau ai fost tentat să achiziționezi un cuptor electric. Air Fryer-ul are același principiu de funcționare precum a cuptorului electric. Aerul cald va circula în jurul alimentelor producand un exterior crocant, rumenit. Mâncarea nu mai trebuie să fie gătită în ulei, eventual poți adăuga doar o lingură pentru o aromă similară cu prăjirea clasică. Cu toate că mâncarea nu este prajită în ulei, gustul va fi unul foarte apropiat.

Friteuza

Avantajele utilizării unui Air Fryer

Grăsimea din alimente este eliminată într-un procentaj destul de mare. Prin gătirea cu aer cald s-a constatat o reducere a grăsimii din alimente de până la 75%. Deși mâncarea gătită în ulei este foarte gustoasă, grăsimea consumată în exces poate aduce cu ea o serie de probleme de sănătate de la cele mai ușoare până la cele mai grave, care ne pot afecta viața de zi cu zi.

Prăjirea cu aer cald este mult mai sănătoasă decât prăjirea clasică, în ulei. Mâncarea se va găti într-un mod mult mai sănătos iar alimentele nu își vor pierde din proprietăți. Utilizând o friteuză cu aer cald te vei bucura de o mâncare cu conținut scăzut de grăsimi, calorii și compuși nocivi care se pot regăsi în alimentele prăjite în mod clasic.

Economisești spatiu. Design-ul compact o face practică chiar și în cele mai mici bucătării. O astfel de friteuza poate înlocui cu succes un cuptor electric. Pe lângă dimensiunile compacte, design-ul modern o face ușor de adaptat oricărui decor.

Utilizare ușoară și intuitivă. În general friteuzele sunt echipate cu panou de control ușor de utilizat fără a necesita instrucțiuni detaliate. Temperatura de gătire poate fi ajustată cu ajutorul termostatului reglabil având astfel un control asupra nivelului de gătire. Tot pentru a controla nivelul de gătire poți selecta și timpul de preparare. Panoul de control este ușor de utilizat pentru orice persoană datorită pictogramelor.



Friteuza cu aer cald

Ce poți găti într-o friteuză cu aer cald?

Când auzim cuvântul friteuza majoritatea ne gandim la cartofi prăjiți și carne. Tehnologia cu aer cald ne permite să gătim și alte feluri de mâncare pe lângă cele menționate anterior. Spre exemplu, poți găti pizza, legume, creveți, alimente semipreparate sau chiar și prăjitură sau fursecuri.

Dacă vrei să începi un stil de viață sănătos dar îți era greu să renunți la mâncarea prăjită atunci acum ai găsit soluția. Nu va trebui să renunți la mâncarea preferată cu o friteuză fără ulei.

Friteuza fara ulei

Friteuza cu aer cald marca ProCart

Friteuza cu aer cald ProCart are o capacitate generoasă de 2.5 l ceea ce îți dă libertate de gătire. Se încălzește foarte repede având o putere de 1200W și este echipată cu protecție la supraîncălzire. Indiferent de temperatura de încălzire, mânerul va rămâne rece pentru a elimina pericolul de a te arde când manevrezi aparatul. 

Cu un design modern si elegant, friteuza îți va satisface așteptările încă de la prima utilizare. Temperatura poate fi ajustată între 80 și 200 grade Celsius iar controlerul pentru timp permite setarea timpului de gătire între 1 minut și 30 de minute.

În plus, friteuza vine însoțită de o carte cu rețete care să te ajute să îți diversifici mesele, bucurându-te de o mâncare gustoasă dar în același timp sănătoasă.

Sursă foto - cartuseria.ro



Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare