lcp
Chat pe WhatsApp

Scapa de caldura cu un ventilator de camera!

Ventilatoare de camera la cele mai mici preturi!

Scapa de caldura cu un ventilator de camera!

Zilele de canicula sunt o mare provocare si ne creaza disconfort, indiferent ca suntem afara sau inauntru, de aceea este important sa gasim o metoda rapida si eficienta de racorire.

Este adevarat ca este vara si prin urmare normal ca temperaturile sa fie ridicate, dar cand este prea cald si cand ajungem acasa acest lucru poate fi o problema.

Confortul in propria locuinta este un aspect important, mai ales atunci cand mediul nu ne ofera conditiile unui ambient placut si comod, iar o vara caniculara ne obliga sa luam masuri pentru a aduce si pastra racoarea in locuinta noastra.

Aerul conditionat este tot mai popular si totusi nu este o solutie viabila pentru toata lumea, deoarece vine la pachet si cu unele inconveniente.

Asadar, in cazul in care nu sunteti adeptul aparatelor de aer conditionat si totusi vreti sa indurati caldura sufocanta, cu siguranta achizitionarea unui ventilator de camera merita luata in considerare.

De ce sa alegeti un ventilator de camera?

Avantajul unui ventilator de camera este, in primul rand, costul scazut. Un ventilator de calitate este mult mai accesibil decat un aer conditionat. In plus, are un comsum redus de energie electrica si este mult mai usor de montat si utilizat, este flexibil si usor de amplasat in orice loc doriti.

Este un aparat practic, comod si util in zilele calduroase de vara cand aveti nevoie sa racoriti rapid aerul din incapere, fara prea multa bataie de cap si cu cele mai mici costuri.

Modelele disponibile pe piata sunt eficiente si ofera rezultate satisfacatoare, reusind sa racoreasca o incapere si totodata sa fie mai silentioase.

Mai jos va prezentam pe scurt caracteristicile si criteriile de alegere ale unui ventilator de camera, pentru a va ajuta sa achizitionati cel mai potrivit ventilator, care sa satisfaca intocmai nevoile dvs.

Tipul ventilatorului si spatiul unde il veti folosi

Inainte de a achiziona un ventilator trebuie sa stiti unde il veti folosi, dimensiunea, forma si destinatia spatiului fiind unul din primele criterii.

Ventilatorul cu picior este cel mai popular si cel mai recomandat model pentru un apartament si incaperile nu foarte mari, de exemplu pentru sufragerie, living si chiar dormitor. Avantajul acestui tip de ventilator este raportul foarte bun eficienta/pret, avand un pret relativ scazut si un randament bun in spatii relativ reduse. Este dotat cu un motor de putere medie sau mare, iar inaltimea piciorului poate fi reglata, asigurand un flux de aer eficient si confortabil, pe toata raza incaperii. 

Un ventilator turn (stalp) este echivalentul unui ventilator vertical, incluzand o unitate de centrifugare alungita, care disperseaza aerul pe toata inaltimea sa. Datorita formei sale, acest ventilator poate fi plasat intr-un colt, economisind astfel mult spatiu util. Fluxul de aer este multi-directional, functiile permit o reglare optima, astfel ventilatorul turn poate satisface orice nevoi si preferinte. Pretul poate fi putin mai ridicat decat al unui ventilator cu picior, insa nu este foarte costisitor.

Cele mai eficiente ventilatoare de camera: ventilatoare cu picior si ventilatoare turn

Ventilatorul de podea are avantajul ca poate fi amplasat pe orice suprafata, chiar si in spatii reduse. Desi are o singura pozitie de lucru, acest ventilator reuseste sa imbunatateasca aerul din camerele mai putin aerisite si sporeste gradul de confort intr-un spatiu sau loc mic.

Ventilatorul de masa (de birou) este cel mai portabil aparat de acest tip, reprezentand o varianta de dimensiuni mai mici a ventilatorului cu picior. Este prevazut cu elice, motor si un suport fara tija, care permite amplasarea pe o suprafata orizontala. Randamentul ventilatorului de masa este putin mai scazut, deoarece se plaseaza direct pe masa de lucru sau pe birou unde aerul se incinge mai ales atunci cand lucrati la computer. Este recomandat persoanelor care lucreaza in incaperi lipsite de aer conditionat, atat acasa, cat si la serviciu, fiind foarte usor de mutat si transportat.

Ventilatoare de podea si ventilatoare de masa, practice la dimensiuni reduse

Puterea de racire si functiile ventilatorului

Un ventilator eficient trebuie sa aiba un motor suficient de puternic pentru a reusi sa ventileze cat mai repede aerul din incapere, insa trebuie tinut cont si de dimensiunea incaperii unde va fi folosit in principal.

Pentru locuinta este potrivit un ventilator cu puterea motorului de pana la 100 W, aceste modele sunt suficiente in incaperile cu spatiu limitat si au un consum redus de energie.

De asemenea, puterea de racire a aerului este indicata si prin debbitul de aer ventilat, mai exact cati metri cubi de aer sunt ventilati pe minut sau pe ora (mc/min, mc/h). Valoarea recomandata pentru incaperi inchise este de pana la 130 mc pe minut, acest flux fiind reusind sa racoreasca incaperea.

Inainte sa achizionati un ventilator trebuie sa va identificati nevoile, deoarece multe modele sunt prevazute cu functii importante care ii cresc utilitatea si eficienta si usureaza utilizarea aparatului.

Alegeti un ventilator cat mai performant, cu mai multe functii utile, cu un panou de control usor de folosit, cu butoane stabile, de calitate.

Functii precum temporazitorul, trepte reglabile de viteza, functionarea silentioasa, functie de ionizare si de pulverizare cu apa, telecomanda, o raza mare de actiune, unghiul si marimea rotatiei, dispersia multi-directionala sunt aspecte importante care va vor fi de un mare folos, contribuind la o utilizare practica si comoda a ventilatorului.

Ventilatoare cu telecomanda si temporizator

Pretul unui ventilator

Stim ca atunci cand faceti o achizitie costul acesteia este un factor important.

Cu cat mai mic si mai simplu construit este un ventilator, evident ca si costul de achizitie va fi mai mic. Mai sus v-am prezentat cele mai accesibile si mai populare modele de ventilatoare, acestea fiind si cele mai practice. Ca si in cazul oricarui alt produs, preturile variaza in functie de functii si caracteristici, iar pe Cartuseria.ro gasiti modele diverse si un raport excelent calitate/pret.

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare