lcp
Chat pe WhatsApp

Umidificatorul, prietenul tau in sezonul rece

Este esențial un umidificator în sezonul rece?

Știai că răcelile sunt mai frecvente în lunile de iarnă din cauza umidității scăzute? Odată cu sosirea frigului ferestrele sunt prea puțin deschise iar punerea în funcțiune a sistemului de încălzire duce la scăderea nivelul de umiditate al aerului, mediul fiind unul favorabil pentru agenții patogeni.

Un aer uscat poate duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate precum deshidratarea pielii, a căilor respiratorii, eczeme, iritații ale pielii, mâncărimi, uscarea mucoasei nazale, cefalee, alergii și altele. Cu un umidificator poți preveni aceste probleme menținând o umiditate optimă a aerului.

Beneficiile utilizării unui umidificator

1. Previne răcelile

Conform studiilor s-a concluzionat faptul că un aer cu o umiditate de până la 43% poate minimiza capacitatea bacteriilor și virusurilor de a călători. Atunci când aerul are o umiditate optimă, riscul de îmbolnăvire scade până la 14%.

 2. Hidratează pielea și previne uscarea ochilor

În sezonul rece pielea va fi mai uscată din cauza aerului rece și cu o umiditate scăzută. În acest scop, cremele hidratante nu sunt de ajuns pentru a menține o piele sănătoasă. Un umidificator nu doar că va preveni uscarea pielii dar va menține și un aspect sănătos al acesteia.

3. Somn mai liniștit

Un aer hidratat și cu o umiditate corespunzătoare va ajuta persoanele care au probleme respiratorii precum astmul, să aibă un somn odihnitor și confortabil. În plus, prin utilizarea unui umidificator problemele cu sforăitul pot fi reduse.

Umidificator cu ultrasunete

Umidificatoarele cu ultrasunete

Pentru a transforma apa în vapori, umidificatoarele cu ultrasunete utilizează vibrații de înaltă frecvență pentru a efectua acest proces. Umidificatorul va produce un abur rece, utilizarea fiind una sigură chiar și pentru cei mici fără a exista riscul de a se arde.

Majoritatea umidificatoarelor cu ultrasunete sunt echipate cu funcție de oprire automată care garantează o utilizare sigură prin faptul că umidificatorul se va opri din funcționare atunci când rezervorul rămâne fără apă. În plus, zgomotul produs de un astfel de umidificator este unul foarte scăzut fără a produce disconfort atunci când vrei să vizionezi un film sau chiar să dormi. Pentru a economisi energie poți alege un umidificator echipat cu funcție de higrostat care va porni dispozitivul doar atunci când este necesar.

Aparat aromaterapie

Umidificatoarele cu difuzor de aromaterapie

Unele umidificatoare au incorporat și un recipient pentru uleiuri esențiale având pe lânga funcția de umidificare și funcția de difuzor pentru aromaterapie. Uleiurile esențiale sunt utilizate atât pentru efectul lor calmant și liniștitor cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Aerul nu numai că va fi hidratat dar va căpăta și un miros plăcut, parfumat.

Prin aromaterapie ne putem bucura de o stare mult mai relaxantă care duce la un somn odihnitor și liniștit după o zi obositoare. Pe lângă relaxare, aromaterapia ne poate da un plus de energie și poate crește capacitatea de concentrare.

 Dacă nu ai deja un umidificator atunci este timpul să alegi unul pentru tine și familia ta. Problemele cauzate de aerul uscat și rece pot fi prevenite cu un singur dispozitiv.

Sursă foto - cartuseria.ro



Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare