lcp
Chat pe WhatsApp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Aparat de vidat alimente - prietenul tau in bucatarie

Cu siguranță de multe ori ai cumpărat o cantitate prea mare de alimente decât era necesar și te-ai confruntat cu problema păstrării lor. Datorită tehnologiei, putem păstra alimentele proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp utilizând un aparat pentru vidat alimente. Acesta este perfect pentru uz casnic dar și pentru restaurante sau alte locații care servesc mâncare. Termenul de valabilitate va fi prelungit semnificativ pentru produsele care sunt vidate.

alimente vidate

Vidatul este o modalitate modernă de păstrare a alimentelor care constă în eliminarea aerului din interiorul ambalajului. Procesul clasic de vidare se realizează în 2 pași: prima dată se elimină aerul din interiorul ambalajului după care se sigilează la cald punga. Pentru eliminarea aerului, aparatul pentru vidat utilizează o tehnologie similară cu cea a aspiratorului. După ce aerul a fost eliminat complet, punga va fi sigilată prin lipire la cald.

Avantajele vidării alimentelor

Păstrarea aromei. Gustul alimentelor nu va fi afectat de depozitarea în vid, din contră, acestea își vor păstra aroma naturală, bucurându-te de alimente proaspete și gustoase în orice perioadă a anului. Într-adevăr, intensitatea aromei va fi ușor modificată mai ales dacă produsul este congelat dar nu va fi deranjant. Alimentele își mențin mult mai bine aroma dacă sunt vidate comparativ cu congelarea clasică.

Previne oxidarea și formarea de mucegai și bacterii. Pe lângă menținerea gustului, vidarea previne oxidarea produselor și le protejează de formarea mucegaiului și a bacteriilor. Prin vidare, termenul de valabilitate al produselor se va prelungii semnificativ. Alimentele vor fi protejate de umiditatea din aer iar perioada de valabilitatea poate fi chiar și de trei ori mai mare în funcție de originea produsului. Produsele din congelator trebuie și ele vidate pentru a evita alterarea lor. Prin închiderea în vid acestea vor fi protejate de deshidratare și de formarea gheții direct pe produs, fapt care poate duce la alterare.

Economisești spațiu. Depozitarea în congelator sau frigider se realizează mult mai ușor și eficient atunci când produsele sunt vidate econimisind mult spațiu. Chiar dacă alimentele sunt vidate, îți va fi foarte ușor să identifici ce se află în fiecare ambalaj.

aparat pentru vidat

Ce alimente poți vida

Cu siguranță te întrebi care sunt alimentele care pot fi vidate. Ei bine, aproape orice aliment poate fi păstrat prin vidare. Excepție fac alimentele care fermentează în lipsa oxigenului cum ar fi avocado sau cartofii. Înainte de a vida alimentele trebuie să acorzi o atenție sporită a calității acestora în momentul vidării. Alimentele trebuie să fie cât mai proaspete și curate. Utilizând un aparat pentru vidat vei putea vida și congela orice tip de carne, mezeluri, brânzeturi, fructe, legume, etc.

Comparație produse depozitate normal vs produse vidate - Datele din comparația de mai jos sunt cu caracter informativ.

Carne – ambalare standard 6 luni / ambalare în vid 2-3 ani

Prăjituri - ambalare standard 1-2 săptămâni / ambalare în vid 3-6 săptămâni

Pâine - ambalare standard 6-12 luni / ambalare în vid 1-3 ani

Biscuiți - ambalare standard 90 zile / ambalare în vid 365 zile

Cafea - ambalare standard 120 zile / ambalare în vid 365 zile

Fructe proaspete - ambalare standard 1-6 zile / ambalare în vid 15 zile

Legume - ambalare standard 8 luni / ambalare în vid 2-3 ani

Brânză - ambalare standard 1-4 săptămâni / ambalare în vid 4-8 luni 

Aparatul de vidat Malatec

Cu acest aparat poți vida atât alimente uscate cât și ude fapt care îl face o alegere avantajoasă. Poți vida astfel orice tip de aliment, de la legume până la carne marinată iar pe lângă vidare poate fi utilizat și pentru a închide ermetic sticle.

În partea superioară este prevăzut cu un cântar care dispune de funcția TARA  ceea ce îți permite să aflii greutatea exactă a produsului fără ambalaj. Poate fi utilizat cu folie care se lipește sub influența temperaturii precum folia PE, PVC, PP sau folia cu bule.

dispozitiv pentru vidat

Mod de utilizare

Introduceți alimentele pe care doriți să le vidați în folie. Așezați capătul deschis al foliei în canalul de vid. După ce ai introdus folia, închide capacul apăsând ferm până când se aude un clic. Catarama va fixa partea superioară și inferioară pentru a crește presiunea după care începe procesul de aspirare și etanșare. Când procesul este complet, apasă ambele capete ale butoanelor de eliberare pentru a deschide capacul.  

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare