lcp
Chat pe WhatsApp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Cum sa alegi cea mai buna imprimanta?


Imprimanta se numara printre lucrurile indispensabile intr-un birou, fiind de mare folos si in casele fiecaruia dintre noi. Numarul mare al companiilor care produc astfel de aparate, precum si tipurile diverse pe care le poti regasi in magazine iti pot da batai de cap daca planuiesti sa cumperi o imprimanta, asa ca ne-am gandit sa iti aratam cum sa alegi cea mai buna imprimanta pentru nevoile tale. 

Cand vine vorba despre achizitionarea unei imprimante noi, caracteristicile, calitatea, dar si pretul se numara printre aspectele definitorii de care tin cont majoritatea persoanelor. Iata ce trebuie sa stii atunci cand esti in cautarea unei imprimante:

De cate feluri sunt imprimantele?

Ca sa faci cea mai buna alegere, trebuie in primul rand sa cunosti intreaga oferta. Dupa ce afli cat mai multe informatii despre acest tip de produs, poti sa ai garantia ca ai ales cea mai buna imprimanta si ca ai platit pretul corect pentru ea. Mai jos iti explicam ce tipuri de imprimante ai la dispozitie.

In functie de tehnologia folosita, ai de ales intre imprimante inkjet, cu cerneala, si imprimante laser, cu toner. Pentru a afla mai multe despre avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre aceste tipuri, le-am dedicat, mai jos, sectiuni separate.

Un alt criteriu dupa care te poti ghida cand alegi o imprimanta este culoarea printarii. Unele dintre ele sunt monocrome (tiparesc doar in alb si negru), in vreme ce altele iti dau posibilitatea tiparirii color. In mod evident, imprimantele monocrome sunt o varianta mai ieftina decat cele color, fiind utile doar in cazul printarii de documente.

Daca ne referim la functionalitatile unei imprimante, trebuie sa stii ca ai de ales intre unele clasice, ce iti pun la dispozitie doar tiparirea, si multifunctionalele, care iti ofera atat posibilitatea de a tipari, scana si copia pagini, cat si posibilitatea de a trimite faxuri.

Care sunt avantajele si dezavantajele unei imprimante inkjet?

Imprimantele inkjet sunt de dimensiuni mai mici, insa ele reprezinta alegerea perfecta in cazul in care ai de tiparit fotografii. Ele pot printa pe hartie de mai multe tipuri: clasica, fotografica, mata, canvas, coated, dar si pe alte tipuri de materiale, existand imprimante inkjet care pot inclusiv sa tipareasca pe CD-uri sau DVD-uri. Acest tip este recomandat pentru fotografii sau imagini de o calitate superioara, pentru ca poate reproduce mai multe culori decat imprimanta laser.

Pretul unei imprimante inkjet este de obicei mai mic decat cel al unei imprimante laser, insa acest lucru depinde si de alte functionalitati ale sale. Un alt lucru care le diferentiaza este volumul de tus de care au nevoie pentru tiparire. O imprimanta inkjet este utila acasa, daca vrei sa printezi din cand in cand pagini sau daca vrei sa tiparesti fotografiile, mai ales ca o astfel de imprimanta este si mai mica si poate fi amplasata cu usurinta pe un birou, langa calculator, pe o masa sau o comoda, .

Unul dintre dezavantaje este faptul ca au tavi de reincarcare cu hartie de capacitate mica (in medie 150 de coli), dar si faptul ca au nevoie de mai mult tus decat cele cu laser. Un dezavantaj este si viteza de tiparire mai mica a imprimantelor ce folosesc cerneala, cele laser sunt mult mai rapide.

Imprimantele cu cerneala pot avea cartus reincarcabil sau sistem CISS. Cele cu sistem CISS au un volum suficient de mare pentru 10.000 de pagini listate, iar o singura incarcare a sistemului CISS poate echivala cu capacitatea a circa 20 de cartuse originale. Daca esti in cautarea unei imprimante pentru a tipari fotografii, cele cu sistem CISS, care inlocuiesc cartusul sunt o alegere mai economica pe termen lung. 

Care sunt avantajele si dezavantajele unei imprimante laser?

Imprimantele laser sunt utile businessurilor, pentru ca pot imprima un volum mai mare de pagini folosind acelasi cartus, avand si un spatiu de stocare a foilor mai incapator.

Capacitatea imprimantelor de a tipari fotografii este slaba, insa cand vine vorba despre pagini cu text, sunt o alegere excelenta. Pentru ca sunt de mari dimensiuni, ele sunt mai potrivite intr-un birou, pentru a servi unui departament sau unei firme. Viteza de tiparire este mare, avand si avantajul unei tavi incapatoare pentru a stoca hartia ce urmeaza a fi tiparita, cat si pe cea imprimata deja.

O imprimanta laser are de obicei un pret mai mare decat un inkjet, dar costurile de exploatare compenseaza pentru diferenta de pret. Daca am face o comparatie, un cartus de la o imprimanta laser poate printa de aproape 10 ori mai multe pagini decat o imprimanta cu jet de cerneala.

Nevoi si functii suplimentare de printare

Dupa cum vezi, avantaje si dezavantaje exista in ambele cazuri, iar criteriul dupa care trebuie sa te ghidezi este reprezentat de nevoile tale. Gandeste-te la cat de multe pagini printezi pe luna, daca volumul e foarte mare, o imprimanta laser este mai potrivita. Daca ai nevoie de un printer pentru fotografii, cele inkjet sunt o alegere mai buna. In cazul in care ai nevoie si de fax si scanner, o multifunctionala este varianta perfecta.

Cand vine vorba despre functii suplimentare, ai la dispozitie printrarea fata-verso, dar si printarea din cloud sau de pe un dispozitiv mobil (NFC). Astfel de functii sunt disponibile atat la modele de printere inkjet, cat si la cele cu laser.

Cele mai bune imprimante din 2018

Pentru 2016, specialistii de la PC Mag au intocmit deja topurile cu cele mai bune imprimante. Iata ce modele sunt considerate cele mai performante si ofertante:

Imprimantele anului – Inkjet

  • Brother MFC-J985DW

  • Canon Pixma MG5720 Wireless Inkjet All-in-One

  • Epson WorkForce Pro WF-6590

  • Epson WorkForce Pro WF-8590

  • HP Officejet Pro 6230 ePrinter

  • HP PageWide Pro 552dw Printer

  • Canon Maxify iB4020 Wireless Small Office Inkjet Printer

  • Canon Pixma iP110 Wireless Mobile Printer

  • Epson PictureMate PM-400 Personal Photo Lab

  • Epson WorkForce ET-4550 EcoTank All-in-One Printer

Imprimantele anului – Laser

  • Brother HL-L5200DW

  • HP Color LaserJet Enterprise M553dn

  • Canon imageClass LBP151dw

  • Canon imageClass MF227dw

  • Dell Color Cloud Multifunction Printer H625cdw

  • Dell Printer - E310dw

  • HP Color LaserJet Pro M252dw

  • HP Color LaserJet Pro MFP M277dw

  • Brother MFC-L2720DW

  • Dell Smart Printer - S2810dn

Sfaturi utile

  • Pentru rezultate optime la imprimare, folositi hartia adecvata imprimantei pe care o folositi

  • Cartusele si tonerele originale sunt cele mai bune dar si scumpe, ca alternativa poti folosi cele compatibile care sunt mai ieftine

  • Daca s-a infundat capul de printare, acesta poate fi curatat cu usurinta si aceasta procedura nu costa mult, ai nevoie doar de un kit de curatare

  • Un multifunctional este practic deoarece poate indeplini mai multe functii fara a ocupa prea mult spatiu la birou sau chiar acasa

Care este pentru tine cel mai important criteriu de care tii cont atunci cand cumperi o imprimanta?

Sursa foto: Shutterstock

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

1 comments

Doru


2019-11-14 07:39:16

Buna ziua, Caut pentru uz strict personal o imprimanta multifunctionala color buna! De aici trebuie inteles ca o voi folosi OCAZIONAL pentru texte si poze (adica si cu pauze ce pot depasi o luna) si s-ar parea ca cele "laser" ar fi raspunde criteriului. Dar am vazut, si mi s-a si recomandat la FLANCO, un model de "inkjet" (undeva pe la 1400 - 1600 lei) cu tehnologie CISS, capete ceramice cu micro piezo, etc, ce, zic ei surclaseaza "laserul" la capitolul PAUZA. As putea beneficia de ceva sfaturi? Multumesc! Doru

Articole asemanatoare