lcp

Cum sa utilizezi corect o ghilotina de hartie?

Utilizarea unei ghilotine hartie nu este un proces complicat sau pentru care este necesara instruire, insa chiar si asa, pentru a obtinele rezultatele dorite trebuie tinem cont de cateva aspecte. Desi taierea in sine pare o actiune simpla si usoara, pe care o poate executa oricine, nu sunt putine cazurile in care intampinam dificultati in taiere precisa ceea ce presupune munca inutila si timp pierdut, plus materiale consumate fara folos, pierderi din erori neintentionate. Iar pentru a va usura munca in acest sens, in urmatoarele randuri va vom face o prezentare detaliata pentru a va ajuta sa utilizati corect si eficient ghilotina de hartie pe care o detineti!

Ghilotine hartie si trimmere

O ghilotina hartie este ideala atunci cand trebuie sa taiati precis o foaie sau mai multe coli de hartie in acelasi timp. Spre exemplu exista ghilotine de birou, careu prezinta capatitate de taiere simultana de maxim 10 coli de hartie, insa in acelasi timp si in functie de activitatile pe care le intreprindeti, puteti opta pentru ghilotine profesionale, cu o capacitate extraordinara de taiere de pana la 400 de coli. Cu toate acestea, daca observati ca obtineti margini neuniforme, este necesar sa reduceti numarul de coli, chiar daca ghilotine dumneavoastra are o capatitate mare de taiere. Asadar, sa fim atenti la urmatoarele aspecte:

Numararea foilor

In primul rand, pentru a folosi corect o ghilotina de hartie, este indicat sa numarati inca de la inceput cate coli de hartie doriti sa taiati, si mai apoi sa va asigurati ca masina dumneavoastra le poate gestiona pe toate. Fiecare masina de taiat hartia are propria sa capacitate de taiere, iar daca incrcati sa taiati prea multa hartie deodata, veti toci lama masinii intr-un timp foarte scurt. Si mai mult decat atat, din tocirea lamei vor rezulta margini neuniforme si aspre, ceea ce cu siguranta doriti sa evitati. Asadar, fiti atenti la numarul de coli atat pentru a va usura munca, cat si pentru a avea rezultatele dorite!

Baza de taiere

Odata ce ati pus corect numarul de coli, se aseaza teancul de hartii pe baza masinii de taiat. Baza unei ghiltine de hartie are un ghid sau o grila de masurare. Profitati de aceste caracteristici pentru a realiza o taietura precisa si corecta. In plus, daca glitona dumneavoastra are si clame specifica pentru hartie, este bine sa o folositi pentru a tine foile nemiscate in timpul procesului de taiere.

Taierea

Numarul de coli este corect? Sunt asezate corespunzator hartiile? Daca ati bifat cele doua aspecte, puteti incepe taierea. Mai intai coborati cu grija lama masinii, apoi taiati teancul de hartie, fixand lama cu zavorul lamelei aparatului atunci cand terminati. Acesta va impiedica lama sa se prabuseasca sau sa se ridice in mod neasteptat. In cele din urma, reciclati toate resturile de hartie.

Sfaturi si avertismente suplimentare

Aceste ghilotine hartie si trimmere de hartie au un istoric impresionant, sunt durabile si sunt proiectate pentru procesul de taiere cu precizie, insa sunt totodata masinarii care se utilizeaza cu grija. In acest sens, avem si cateva indicatii suplimentare care va pot ajuta sa prelucrati hartiile exact asa cum va doriti.

In primul rand, inainte de a taia hartia reala pe dispozitiv, testati ghilotina cu o hartie reziduala pentru a va asigura ca faceti lucrurile corect. In al doilea rand, Nu eliminati sau ajustati niciodata caracteristicile de siguranta ale masinii de taiat!

Ideal ar fi ca fiecare coala de hartie sa o putem taia perfect, la dimensiunile dorite, insa in toata activitate noastra vom avea parte si de hartie mai putin calitativa, care devine distorsionata in timpul imprimarii sau care a fost stocata gresit timp indelungat. Cu toate acestea, chiar daca va confruntati cu hartie de o calitata mai proasta, prin cateva trucuri usoare veti reusi sa o taiati exact asa cum doriti si in acest caz este important sa reduceti numarul de coli (pentru a avea mai mult control) si sa fixati cu clema hartiile (sa nu se miste in timpul taierii). 

Intretinere

Ca si in cazul oricarei masinarii pe care o utilizati pentru afacerea dumneavoastra, si ghilotinele de hartie au nevoie de verificare regulata pentru a le mentine sa functioneze la cel mai inalt nivel. Daca neglijati lamele ghilotinei, acestea nu vor mai taia precis si vor rupe urat hartie, ramanand margini aspre si neuniforme. Cum puteti observa daca lama ghilotinei este prea tocita? Iata cateva semne la care ar trebui sa fiti atenti:

  • taietura este prea aspra si neregulata

  • sunetul de lovire in timpul taierii

  • coala de hartie se lipeste de lama

  • marginile sunt intoarse sau crestate

  • inexactitati de taiere, depasiri

Lamele ghilotinelor ar trebui schimbate de cum observati semnele prezentate in randurile anterioare. In acest fel, nu va trebui sa va confruntati cu consecintele nedorite pe care le prezinta o lama tocita. 

Ghilotina manuala

Ce tip de cutter este potrivit pentru dumneavoastra?

Ei bine, asta depinde foarte mult de domeniul in care activati si de volumul de coli de hartie pe care trebuie sa le taiati. Este evident faptul ca nu se merita sa investiti intr-o ghilotina profesionala daca aveti de taiat numai cateva foi pe saptaman, insa spre exemplu, intr-o tipografie o ghilotina care se descurca excelenet si la un volum de 400 de coli, este categoric cea mai buna alegere! In acest sens, daca sunteti in cautarea unor ghilotine hartie si trimmere eficiente si care sa va ofere cele mai bune rezultate in procesul de taiere, magazinul online Cartuseria.ro va intampina cu preturi excelente la aceste aparate de taiat hartia!

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare