lcp

Care sunt utilizarile si cele mai comune dimensiuni ale rolelor hartie plotter?

Rolele de hartie pentru plotter vin intr-o gama foarte variata de dimensiuni si exista foarte multe utilizari diferite pentru ele, fiind asadar potrivite si extrem de utile in multe domenii de activitate. Puteti folosi role de hartie plotter pentru a crea desene arhitecturale, prezentari de afaceri sau postere, le puteti folosi pentru a crea aproape orice fel de proiect de format larg pe care vi-l puteti imagina sau de care aveti nevoie in activitatiile dumneavoastra. Cu toate acestea, exista o selectie larga de astfel de role de hartie pentru plotter inca, la inceput, poate parea dificil sa alegeti dimensiunea potrivita. Inainte de a intra in amanunte despre rolele de hartie plotter, trebuie sa facem o introducere pentru a intelege ce este plotterul, dispozitivul pe care se prelucreaza acest tip de hartie.

Role hartie Plotter

Ce este un plotter?

Plotterele sunt excelente pentru proiectele in care trebuie sa imprimati lucrari detaliata in cantitati mari, desene arhitecturale fiind un bun exenplu in acest sens. Masinariile plotter sunt dispozitive de imprimare utilizate prin intermediul unui program de pe computer, precum este si CAD, insa in functie de necesitati, se pot utiliza si alte tehnologii de desen. Aceste dispozitive imprima grafice de tip vectorial si redau grafica folosind un sistem de cerneala care se deplaseaza pe hartia plotterului. Adesea, pfofesionistii precumj sunt arhitectii si designerii folosesc plottere pentru a crea planuri. Plotterele capteaza grafica creata de un program de pe computer pe care mai apoi o imprima pe hartia specifica pentru aceste dispozitive de imprimare. Un program de tip CAD controleaza toata miscarea bratului de plotter, iar indeplinind aceasta sarcina, furnizeaza coordonate catre ploter, rezultatele fiind asadar un desen extrem de precis. Imprimantele plotter sunt foarte eficiente si se utilizeaza cu succes in industrii in care se proiecteaza, industrii precum:

  • Arhitectura

  • Constructie

  • Electronica

  • Inginerie

  • Design interior

  • Design de produs

Cu o imprimanta plotter, va bucurati de o imprimare precisa, de inalta calitate, insa hartia aleasa pentru print este un aspect foarte important in ceea ce priveste rezultatul final. Calitatea schitei finale depinde de o serie de factori, iar un astfel de factor este tipul si calitatea hartiei utilizate pentru imprimare.

Hartia pe care o alegeti este la fel de importanta precum alegerea echipamentului potrivit pentru plottare! In consecinta, veti dori sa va asigurati ca faceti cercetari inainte de a cumpara role hartie pentru plotter

Ce este hartia plotter si pentru ce este folosita?

Hartia plotter este o hartie speciala pentru imprimantele de tip plotter, pe care se poate printa intr-o diversitate mare, de la schite, planuri si pana la postere reprezentative. Rolele se infasoara in jurul plotterului tambur si mai apoi imprimanta deseneaza imaginea vectoriala pe hartia speciala. La fel ca si la orice imprimanta, exista diferite tipuri de role de hartie pentr plotter disponibile pentru proiectele dumneavoastra. In acest sens, exista cateva caracteristici ale hartiei pentr plotter care sunt importante de inteles atunci cand alegeti dimensiunea hartiei de acest tip. In acest sens, in urmatoarele randuri va vom dezvalui cele mai comune aspecte in hartia utilizata pentru o imprimanta plotter.

  • Dimensiunea hartiei pentru plotter

    In cele mai multe cazuri, dimensiunea imprimantei plotter pe care o detineti va determina dimensiunea corecta a hartiei potrivite. Intelegand dimensiunile plotterului, veti putea lua o decizie informata in acest sens, economisind timp si bani in alegerea pe care o faceti in ceea ce priveste hartia potrivita pentru proiectele pe care le demarati.

  • Lungimea rolei de hartie

    O rola de hartie pentru plotter poate masura intre 45 - 50 si 175 de metri, lungimi variate pentru a satisface nevoile clientilor si volumul de proiecte cu care se confrunta. In formate mici sau mari, rolele de hartie utilizate pentru printurile cu o imprimanta plotter se regasesc astazi pe piata intr-o diversitate mare, avand in acelasi timp un raport corect in ceea ce priveste calitate si pretul.

  • Latimea rolei de hartie

    Latimea este o alta caracteristica importanta in ceea ce priveste hartia pentru plotter, iar acest aspect se calculeaza in mm. In acest sens, cele mai obusnuite dimensiuni ale rolelor de hartier plotter sunt urmatoarele: 297mm, 420mm, 559 mm, 594mm, 610mm, 620mm, 841mm, 914mm sau 1067mm.

  • Gramajul rolei de hartie

    Un alt aspect de luat in calcul este gramajul rolelor de hartie pentr plotter. Cele mai comune role de hartie plotter se regasesc la gramajul de 80g/mp, insa exista si hartie de plotter de 55g/mp, 75g/mp, 90g/mp sau chiar si de 160g.

  • Diametru interior

    Calcularea diametrului presupune masurarea tubului de carton din interiorul rolei de hartie. Majoritatea imprimantelor cu plotter folosesc role de hartie cu diametrul interior de 51 mm sau 76 mm (2 sau respectiv 4 inch).

  • Format hartie plotter

    Ca si ultim aspect insa probabil cel mai important, este formatul hartie pentru plotter care se regaseste in urmatoarele dimensiuni: A4, A3, A2, A1, A1+, A0, A0+, A0++.

Creati lucrari fenomenale cu hartia potrivita!

Plotterele sunt diferite prin faptul ca folosesc hartie de format mare si cu toate acestea mentin o rezolutie remarcabil de inalta in timpul imprimarilor. Aveti o gama larga de optini cand vine vorba despre alegerea rolelor de hartie pentru plotter, insa indiferent tipul de hartie pentru care veti opta, va veti bucura garantat de avantaje precum precizie, calitate, viteza si uniformitate.

Asadar, va invitam sa alegeti role de hartie pentru imprimantele plotter de la Cartuseria.ro, raportul calitate – pret fiind intotdeauna in avantajul clientilor nostri!

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare