lcp

Cum te poate ajuta un aparat electric de legat banda PP/PET in afacerea ta?


Suntem mereu in cautarea celor mai bune modalitati, solutii si echipamente pentru a imbunatati productivitatea si eficienta in cadrul afacerii noastre, iar in acest sens, uneori este necesar sa facem cateva investitii notabile pentru a avea rezultatele dorite. Printre cele mai importante achizitii se numara si acest aparat electric de legat banda PP/PET, un echipament de mare ajutor pentru muncitorii tai, care vine la pachet cu o serie de avantaje relevante. Pentru a intelege mai bine utilitatea unui astfel de echipament in afacerea dumneavoastra, in urmatoarele randuri vom detalia tot ce trebuie sa stiti despre acest aparat.

Aparat electric canda PP/PET

Ce este de fapt un aparat electric de legat banda PP/PET?

Masinile electrice de legat cu banda sunt niste dispozitive mecanice care pot accelera procesul de ambalare al paletilor sau al produselor prin ambalarea acestora cu banda plastic PP (polipropilena) sau banda plastic PET (poliester), impiedicand astfel desfacerea sau desprinderea produsului in timpul tranzitului. Un astfel de echipament fixeaza unul sau mai multe produse pentru a putea fi manipulare sau transportate in siguranta, iar in acest proces se pot utiliza mai multe dimensiuni de banda. Desi exista mai multe tipuri si dimensiuni de astfel de dispozitive de ambalare, cele mai uzule si mai populare sunt aparatele electrice semiautomate, care functioneaza cu baterii rezistente si care au avantajul suprem de a fi portabile. Am putea sustine cu incerede ca aceste masini de legat banda sunt indispensabile in diverse industii si au rolul de a eficientiza procesul de ambalare.

Cum functioneaza un aparat electric de legat banda?

Un aparat de legat semiautomat sau atlfel spun, un aparat care este actionat de catre un operator, functioneaza eficient in urmatorul mod: un operator trebuie sa aseze manual produsul pe suprafata de lucru, se trece apoi o banda de plastic in jurul produsului si aceasta se introduce intr-o fanta a aparatului pentru a incepe ciclul de strangere/ambalare; aparatul tensioneaza apoi curelele in jurul produsului si sigileaza capetele acestora; in final banda fiind taiata de aparat la dimensiunea corespunzatoare. Intreg procesul se desfasoara rapid si eficient! Aceste aparate semiautomate se preteaza pentru ambalarea facila, usoara, de volum redus, deoarece sunt practice si economice, doua avantaje importante pentru orice detinator de afacere.

La ce este bun un aparat de legat cu banda?

Aparatele de legat cu banda sunt excelente pentru a impacheta rapid cantitati mici sau mari de produse (in functie de tipul de aparat). Sunt de asemenea utile pentru eficientizarea spatiului de munca, deoarece cu un astfel de aparat putem strange produsele in pachete compacte astfel incat sa largim spatiul in care ne desfasuram activitatile, avand siguranta ca acestea vor fi prinse bine, fara a fi deteriorate.

Aparat electric banda PP/PET

Aparatele electrice cu banda difera in detalii in functie de producator, insa toate au functii si caracteristici standard si anume:

  • Sunt prevazute cu distribuitor de banda unde aceasta este plasata si furnizata la capul de etansare.

  • Presupune un cap de etansare care alimenteaza banda in jurul pachetului, tensioneaza banda la nivelul de tensiune selectat, sigileaza capetele impreuna si taie banda.

  • Ciclul de legare este finalizat prin rularea prealabila a benzii in jurul sinei, in pregatire pentru legarea urmatorului pachet

  • Capetele de etansare pot fi amplasate sub, lateral sau deasupra produsului, in functie de conditiile specifice de aplicare.

Practic, nu exista niciun dezavantaj in achizitionarea unui aparat de legat cu banda PP/PET, iar un echipament bun de legat va poate fi de mare ajutor, va poate dubla sau chiar tripla productia produselor care sunt gata de a fi expediate, reducand astfel munca fizica a angajatilor dumneavoastra.

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare