lcp

Banda adeviza acrilica sau banda adeziva solvent? Care este diferenta?

Banda adeziva

Cei mai uzuali si utilizati adevizi acrilici in industria benzilor autoadezive sunt acrilicii pe baza de volventi si acrilicii pe baza de apa., doua tipuri de benzi adevize folosite cu succes in procesul de impachetare si sigilare etansa a diferitelor tipuri de materiale precum carton, plastic, hartie, metal, sticla, lemn etc. Este de inteles ca diferentele dintre cele doua tipuri de acrilice sa fie putin neclare, atunci cand doriti sa faceti o achizitie in acest sens si tocmai din acest motiv, in urmatoarele randuri va vom prezenta in detaliu caracteristicile de baza ale acestor doua tipuri de benzi adezive, care este diferenta intre ele, la ce sunt utilizate cu succes si ce avantaje va ofera pe termen lung. 

Banda adeziva solvent

Adezivii acrilici pe baza de solventi sunt polimeri acrilici in solventi pe baza de petrol. Cand vine vorba despre securitate de durata, banda cu solvent este o optiune excelenta care poate face fata cu succes conditiilor solicitante si depozitarii pe termen lung. Viteza de lipire a acestor benzi pentru pachete este destul de rapida, iar adezivul cu solvent asigura de asemenea si o aderenta puternica. Daca operatiunea dumneavoastra necesita depozitarea marfurilor pentru perioade indelungate de timp, banda adeziva solvent asigura o etansare si o siguranta sporita. Avantajul adezivilor pe baza de solventi este rezistenta, duritatea si durabilitatea in timp. Mai mult decat atat, ofera o rezistenta superioara la forfecare si exfoliere spre deosebire de adezivii pe baza de apa. Puterea de etansare a benzii cu solvent ramane fiabila in diferite medii si temperaturi, insa cu toate acestea, cele mai bune valori le ofera la temperaturi scazute, deoarece devin rigide la frig si etanseaza puternic.

In teorie, benzile cu solventi nu sunt alegerea optima din punct de vedere ecologic, dar cu toate acestea ele ofera o aderenta durabila la continutul reciclat. O consecinta naturala a procesului de reciclare este faptul ca fibrele de pe cutiile de carton reciclat sunt mai putin dense, ceea ce inseamna ca banda cu solvent sigileaza cutiile reciclate mai sigur decat alte metode. 

Banda adeziva acrilica

Adezivii acrilici pe baza de apa, numiti si adezivi in emulsie, folosesc apa pentru a-si separa moleculele de adeziv. Astfel spus, atunci cand apa se evapora, se formeaza legaturi puternice.

Fabrica din rasina acrilica, acest tip de banda ofera un produs eco-ambalaj rentabil, ideal pentru mediile umede si cu praf. Cu toate ca nu ofera o etansare la fel de puternica precum benzile cu solvent, acestea ofera o aplicare fiabila si mult mai rapida. Datorita chimiei sale, banda ramane stabila la temperaturi extreme (inclusiv la refrigerare), iar rezistenta puternica la oxidare ii permite sa nu fie influentata de expunerea la lumina soarelui. Banda acrilica poate fi aplicata cu succes pe o varietate de materiale si suprafete, chiar si ondulate. 

Banda adeziva acrilica este e optiune excelenta pentru liniile de ambalare aglomerate, deoarece stratul de desfasurare usor si consistent si presupune face o aplicare mai rapida, atat pentru aplicarea manuala, si in special pentru aplicarea cu dispenser banda adeziva.

Doua dintre principalele avantaje ale adezivilor pe baza de apa este faptul ca sunt ecologici si ca reprezinta o alternativa viabila din punct de vedere econimic.

In rezumat, adezivii acrilici pe baza de apa sunt foarte versatili, ecologici, mai economici si, prin urmare, o alegere exceptionala atunci cand alegeti o banda adeziva tehnica.

Articole relevante

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare