lcp

Prima de cariera didactica – cine beneficiaza si la ce achizitii se preteaza?

Anul scolar 2022-2023 a adus o victorie pentru profesorii dedicati si acestia au reusit sa obtinta o prima de cariera didactica in valoare de 1500 de lei, suma de care vor beneficia cadrele didactice si personalul didactic auxiliar, si o prima de cariera profesionala in valoare de 500 de lei, pentru personalul nedidactic. Suma reprezentata de prima de cariera didactica este o masura guvernamentala care sustine personalul didactic in dezvoltarea si cresterea calitatii sistemului educational din Romania, un ajutor acordat annual, intr-o singura transa, pana in anul 2027. Prima transa de bani a fost virata pe cardurile detinatorilor eligibil in luna a zecea a acestui an, iar banii ar trebui cheltuiti pana la data de 31 august 2024, in caz contrar, suma va deveni indisponibila.

Cartuseria.ro

Cine beneficiaza de prima de cariera didactica?

Persoanele eligibile care pot beneficia de aceste prime anuale trebuie sa ocupe functii in invatamant si sa fie in activitate in anul scolar 2023-2024. Asadar, iata cine se incadreaza in normele legale:

  • cadrele didactice si cadrele auxiliare din invatamantul preuniversitar de stat;

  • cadrele didactice din invatamantul universitar de stat care detin grad de: didact conferentiar, sef de lucrari, lector si asistent universitar;

  • personalul didactic auxiliar din invatamantul universitar.

Ce achizitii se pot face cu suporturile electronice(cardurile) pentru prima de cariera didactica?

Cadrele didactice detinatoare de un card pentru prima de cariera didactica pot utiliza intreaga suma de bani pe:

  • cheltuieli privind cursurile de pregatire profesionala, cat si alte cheltuieli asimilate acestora;

  • cheltuieli pentru carti de specialitate si alte cheltuieli asimilate acestora;

  • cheltuieli pentru echipamente IT si alte echipamente didactice precum telefoane mobile, tablete, laptop-uri, computere, imprimante, video proiectoare, ochelari VR, etc.;

  • plata studiilor universitare de licenta, master doctorat, pe baza adeverintei de inscriere in anul de studiu (ulterior decontul se va realiza pe baza atestatului de absolvire);

Si mai mult decat atat conform reglementarilor legale, 30% din suma totala, respectiv 450 de lei, pot fi folositi pentru produse care vizeaza acoperirea unor nevoi individuale specifice activitatilor didactice precum:

  • abonamente la reviste sau servicii de publicare in reviste;

  • abonamente la muzee si bilete la spectacole;

  • abonamente la servicii online educationale, muzee virtuale si acces la platforme/programe de formare continua online;

  • rechizite scolare/materiale didactice;

  • echipamente si materiale consumabile pentru activitati didactice (tabla magnetica sau flipchart, hartie, markere etc.).

Cum functioneaza cardurile de prima de cariera didactica si de unde putem face achizitiile necesare?

Cardurile Pluxee, cele pe care se furnizeaza prima de cariera didactica, functioneaza ca orice card normal eliberat de banca! Contine datele utilizatorului, un numar de card, un termen de valabilitate si un cod CVV, iar plata in sine se realizeaza fie in mod contactless, fie cu furnizarea datelor necesare platilor efectuate online.

Achizitiile se pot realiza doar in magazine fizice sau online care sunt clasificate ca si parteneri afiliati Pluxee, cu prezenta locala sau nationala. La achzitiile cu cardurile Pluxee nu se poate oferi rest de bani si nici nu pot fi utilizate pentru operatiuni de retragere numerar sau preschimbare in numerar.

Cardul trebuie utilizat numai de catre persoana detinatoare, iar justificarea achizitiilor se realizeaza la nivel individual, iar pentru orice informatie suplimentara sau problema legata de card (aflarea pinului, blocarea cardului sau pierderea lui), profesorii pot suna la numarul de telefon 021.207.27.27. 

Cartuseria.ro – Partener afiliat Pluxee si unul dintre magazinele online destinate achizitiilor care pot sustine si dezvolta invatamantul din Romania.

Magazinul online Cartuseria.ro (ALBACOM BIZ) se regaseste in lista afiliatilor care accepta plata cu cardurile Pluxee, iar aici profesorii isi pot cheltui prima de cariera didactica pe produse de birotica, echipamente complementare si consumabile, echipamente IT si multe alte articole care vor creste calitatea invatamantului, de orice tip, primar, liceal sau chiar si universitar. Printre produsele care se incadreaza in reglementarile legale privind natura achizitiilor cu cardurile Pluxee, de la Cartuseria.ro profesorii pot opta pentru:

Imprimante si multifunctionale – echipamente de print utile in orice institutie de invatamantul

Consumabile de print – cartuse originale, compatibile sau reincarcabile pentru diverse marci de imprimante

Table de scris – tabla scolara, tabla magnetica sau flipchart

Video proiectoare si ochelari VR – echipamente perfecte pentru animarea cursurilor

Rechizite scolare – varietate mare de produse utile in sala de clasa

Produse de birotica si papetarie – de la hartie de copiator, la materiale de desen tehnic

Instrumente de scris – creioane, pixuri si markere colorate cu diverse intrebuintari (pentru scriere, evidentiatoare sau pentru tabla magnetica)

Asadar, Cartuseria.ro sprijina initiativa profesorilor de a imbunatati sistemul de invatamant din Romania si ofera spre comercializare 'produse suport' in predarea cursurilor, in animarea lectiilor de clasa, in sustinerea elevilor competenti si mai ales,in sustinerea profesorilor care isi doresc sa se dezvolte in cariera profesionala pe care o practica cu atata drag!

Cu prima ta de cariera didactica, de la Cartuseria.ro poti cumpara diverse resurse educationale!

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare