lcp

Ventilatorul – Accesoriul indispensabil pentru zilele toride de vara!

Vrei sa va bucurati de vara si sa treceti mai usor peste zilele caniculare, dar in acelasi timp doriti sa economisiti bani la factura de energie electrica? In acest sens, ventilatoarele electrice reprezinta solutia ideala!

Ventilatoare

Ce este un ventilator electric?

Un ventilator electric este un aparat care utilizeaza energia electrica pentru a recircula aerul din incaperea in care este pozitionat. Exista multe tipuri de ventilatoare, de diverse dimensiuni si cu diferite puteri de actionare, cu palete sau ventilator tip stalp, de birou, de podea sau cu picior inalt, ventilator de tavan cu lustra sau chiar si cu functii extra precum ventilator cu umidificare, modele variate astfel incat fiecare sa poate face alegerea ideala.

Cum functioneaza un ventilator electric?

Un astfel de aparat de racire functioneaza in urmatorul fel: paletele integrate recircula aerul din incapere pentru a-l raci si evacua inapoi in atmosfera camerei. O parte a paletelor este stationara, in timp ce partea cealalta se confrunta cu arborele rotativ, Pe masura ce se roteste, o fata colecteaza aerul cald si il evacueaza din spate, in timp ce partea opusa primeste aer rece din fata prin compartimentele de aerisire.

Un ventilator necesita foarte putina putere electrica pentru a functiona – in media functioneaza cu 35-50W – si pentru a simti efectele de racorire, acesta este recomandat sa fie pornit atunci cand va aflat in incapere, pentru a scadea temperatura ambientala din jurul corpului. Astfel vorbind, vantul creat va va oferi senzatia de confort intr-un timp foarte scurt.

Ventilatoarele electrice au diverse caracteristici avantajoase precum:

  • Nu au nevoie de apa pentru a raci atmosfera, deoarece recircula aerul din incapere

  • Au nevoie doar de o cantitate mica de energie electrica pentru a merge la capacitate maxima

  • Functioneaza pe baza unui motor simplu si compact, fara a fi nevoie de intretinere speciala

  • Sunt portabile, avand avatajul de a putea fi transportate si utilizare oriunde

Mai mult decat atat, aceste aparate de racire a aerului ambiental prezinta niste beneficii de care putem profita cu totii si anume:

Economisire de energie

Spre deosebire de aparatele de aer conditionat care au nevoie de o putene energetica mult mai mare pentru a racori casa, ventilatoarele electrice pot economisi energie electrica intr-un mod notabil deoarece acestea pot fi amplasate si utilizate doar in incaperea in care stati. Deci putem afirma ca aceste aparate economisesc energie si scad in acelasi timp facturile la electricitate.

Nu necesita apa pentru a racori

Ventilatoarele electrice nu au nevoie de apa pentru a racori incaperea si pentru a ne oferi confort, deoarece acestea recircula aerul (exceptia facand ventilatoarele care prezinta si functia de umidificare), fiind de asemenea alegerea ideala pentru oricare dintre noi.

Portabilitate

Ventilatoarele electrice moderne vin in diferite forme si dimensiuni - suficient de mici pentru a fi transportate in calatorii si suficient de mari pentru a raci o intreaga camera acasa. Sunt usor de transportat, deoarece nu fac zgomot in timpul functionarii, spre deosebire de omologii lor voluminosi, aparatele de aer condiționat.

Economie de spatiu

Datorita dimensiunilor reduse ale acestor aparate, este evident ca putem face economie de spatiu cu ele. Spre exemplu, daca aveti un spatiu limitat, insa caldura va provoaca disconfort si un sistem de racire va este indispensabil, puteti amplasa un ventilator in coltul camerei, atasat la o fereastra sau asezat pe o masa, facandu-l astfel ideal pentru orice locuinta.

Utilizare multifunctionala

Ventilatoarele electrice vin cu mai multe functii precum modul oscilant, diverse trepte de viteza cat si functia de cronomentru, facandu-le astfel optiuni perfecte pentru racorirea aerului si al incaperilor in functie de preferintele si nevoile noastre.

Asadar, pregatiti-va din timp pentru vara si alegeti din magazinul online Glowmania.ro ventilatorul potrivit nevoilor dumneavoastra! O gama diversificata de aparate de racire care va vor oferi confortul necesar in zilele toride!



Articole relevante

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare