lcp

10 probleme comune ale imprimantelor pe care le puteti rezolva singuri

In activitatile de birou, utilizarea unui echipament de print este indispensabila, insa atunci cand o imprimanta de birou nu isi indeplineste sarcinile pentru care este realizata, trebuie sa gasim sursa problemei, deoarece, de cele mai multe ori sunt probleme usoare care se pot rezolva foarte repede. Mai mult decat atat, daca dizpozitivul defect este o imprimanta multifunctionala, care prezinta functii de imprimare, copiere si scanare, pierdeti timp pretios din activitatile uzuale, iar productivitatea va avea de suferit. Pentru a va ajuta sa reveniti la functionarea normala intr-un timp cat mai scurt, am copilat o lista cu cele mai comune 10 probleme pe care le pot intampina imprimantele, cat si cu solutiile acestor erori.

Probleme comune imprimante

1. Imprimanta nu raspunde la comenzi

Inainte de a parcurge cu adevarat problemele si solutiile obisnuite specifice imprimantelor, luati in considerare si faptul ca de cele mai multe ori ne putem confuntra cu erori banale care se pot restaura foarte rapit. Tocmai din acest motiv, este bine sa ne asiguram inca de la inceput ca au fost verificate elementele de baza inainte de a incerca sa verificam si celalalte probleme comune ale imprimantelor:

  • Este imprimanta pornita?

  • Are hartie?

  • Sunt conectate toate cablurile necesare?

  • Functioneaza corect toate conexiunile Wireless?

  • Ati vertificat cerneala din imprimanta sau cartusele de toner?

Cu un raspuns clar la aceste intrbari, puteti explora mai departe cu unele dintre urmatoarele solutii.

2. Imprimanta nu printeaza

Primiti mesaje de eroare pe computer, iar lucrarea pur si simplu nu porneste spre printare? Desi cea mai usoara solutie este sa apasati butonul de pornire si sa reporniti imprimanta, este esential sa verificati din nou daca ati selectat setarile corecte de imprimare – de preferinta inainte de a trimite lucrarea la print pe un alt dispozitiv utilizat.

Daca driverul de imprimanta are comunicatie bidirectionala, este posibil sa fiti avertizat despre o anumita eroare, inainte de a verifica daca printul este gata sau nu. Din fericire, aceste avertismente va spun adesea care este problema si va recomandat din star tactici de depanare. In caz contrar, trebuie sa opriti imprimanta, sa asteptati cateva minute si apoi sa reporniti echipamentul de print si aplicatia software.

3. Calitate proasta a imprimarii

Poate parea nesemnificatic, dar hartie pe care imprimati poate face o diferenta majora in calitatea finala a printului. Spre exemplu, hartia foto vanduta de producatorul imprimantei pe care o utilizati, va avea mai putine probleme de print decat hartia generica. Este necesar in acest sens sa fie potrivite setarile imprimantei cu ceea ce printati. Acest aspect inseamna mai mult decat sa va asigurati ca este selectat tipul corect de hartie; inseamna, de asemenea, alegerea setarilor adecvate de calitate pentru paginile imprimante. Daca imprimati hartii de inalta calitate pe hartie lucioasa, setarile pentru calitate si hartie simpla nu vor fi suficienta! In plus, amestecarea marcilor si a tipurilor de hartie intr-o singura tava a imprimantei poate cauza probleme suplimentare.

4. Indoieli despre securitatea imprimantei

Majoritatea producatorilor de imprimante ofera caracteristici de securitate deja instalate pentru a proteja impotriva accesului neautorizat. Cu toate acestea, daca anumite masuri nu sunt luat, un hacker ar putea incalca reteaua, utilizat in mod ilegal imprimanta ta. Ceea ce puteti face pentru a preveni acest lucru este sa schimbati parola implicita a imprimantei si sa va asigurati ca au fost instalate cele mai recente actualizari de securitate.

Daca nu sunteti sigur cum sa faceti acest lucru, cereti managerului IT sau furnizorului de servicii ale imprimantei gestionate sa va configureze setarile de securitate. Ei pot configura moduri de imprimare confidentiale pentru a a va asigura protectie impotriva potentialelor amenintari interne. 

5. Imprimanta nu mai scaneaza

Atunci cand imprimanta dumneavoastra multifunctionala nu mai scaneaza, software-ul de scanare este corupt si nu iti mai indeplineste rolul. Pentru ca imprimanta sa iti reia functia de scanare, trebuie sa reinstalati pachetul software. Daca acest lucru nu reuseste, cititi sectiunea de depanare din manualul de utilizare sau cautati online pe site-ul web al producatorului pentru a gasi modelul specific de imprimanta. Este posibil sa existe o problema hardware care trebuie reparata sau inlocuita.

6. Blocaje frecvente ale hartiei de print

Exista mai multe aspecte responsabile pentru blocarea hartiei de print precum: componente desprinse in interiorul imprimantei, tava de hartie supraincarcata sau teancul de hartii este introdus incorect. Incercati sa ventilati teancul de hartie pentru a reduce orice imbinare sau urme de praf si reintroduceti hartie mentionand-o la nivel cu ghidajele. Atunci cand utilizati hartie mai groasa, este mai bine sa introduceti manual fiecare coala de harie in imprimanta folosindu-va de o tava manuala.

7. Imprimanta este prea lenta

Chiar daca imprimantele cu jet de cerneala sunt cunoscute ca fiind mai lente la timpul de uscare a cernelii, si imprimantele cu laser pot intampina probleme. Asa cum putem intampina probleme la calitatea imprimarii de fotografii, la fel se poate intampla si in cazul printului de documente text simple, in varianta alb-negru.

Cu cat standardul de calitate al imprimarii este mai mic, cu atat se va printa mai repede. De asemenea, trebuie sa luati in considerare faptul ca daca lucrarea se printeaza in mod duplex (pe ambele fete ale hartiei), imprimantei ii trebuie timp pentru a intoarce fiecare coala de hartie. Daca scopul tau este viteza de printare, cu cat setarile imprimantei sunt mai simple, cu atat mai bine!

8. Imprimarea este prea costisitoare

Ce fel de documente trebuie sa tipariti? Va confruntati cu un volum mare de print? Imprimarea fata-verso este o optiune? Ce fel de cartuse utilizati in mod frecvent? Cartusele de cerneala sunt create pentru dispozitivul dumneavoastra de print? De unde le achizitionati?

Aceste intrebari va pot oferi raspunsuri legate de costurile mari pe care le intampinati la capitolul de print!

Daca achizitionati cerneala la pret mai mic, duzele infundate si calitatea cernelii pot duce inevitabil la comenzi de cerneala mai frecvente. In plus, asigurarea ca toti angajatii respecta standardele comune de imprimare, este la fel un aspect care va poate ajuta sa economisiti bani. De asemenea, poate doriti sa luati in considerare trecerea la un sistem de management al continutului electronic, fara hartie, care poate stoca si directiona documentele prin cloud, fapt care va ajuta compania in dezvoltarea initiativelor ecologice.

 9. Nu functioneaza imprimarea de pe dizpozitivul mobil

Aproape fiecare companie importanta de imprimante a lansat o aplicatie care va permite sa va conectati dispozitivul mobil la imprimata, pentru a printa fara fir. Imprimata dumneavoastra wireless nici macar nu necesita conectivitate Wi-Fi, pur si simplu are nevoie de un punct de acces wireless care va permite sa instalati software-ul necesar.

Asadar, daca intampinati probleme la imprimarea de pe un smartphone sau alt dispozitiv mobil, verificati daca exista actializari de aplicatii si software si asigurati-va ca sunt compatibile cu dispozitivul dumneavoastra de imprimare.

10 Imprimarea prin Wi-Fi dureaza prea mult

Daca viteza imprimantei este buna atunci cand este conectata prin USB, dar la imprimarea fara fir este foarte lenta, atunci problema principala este modul in care sunt transferate datele de imprimate. Incercati sa mutati routerul si imprimanta mai aproape! Daca nu este posibila mutarea imprimantei mai aproae de router, asigurati-va ca routerul este bine echipat pentru imprimare Wi-Fi. Trecerea la o conexiune prin cablu, apoi inapoi la wireless, poate functiona deseori. Daca totusi niciuna dintre aceste tehnici nu functioneaza sau daca imprimanta depaseste cu mult perioada de printare estimata, poate ar trebui sa luati in considerare obtinerea unui contract de la un furnizor mai bun de astfel de servicii.

Daca oricare dintre acestre probleme uzuale ale imprimantei dumneavoastra persista si nu functioneaza solutiile prezentate in randurile anterioare, este timpul sa consultati un expert in tehnologia imprimantelor si cu siguranta probleme dumneavoastra vor fi rezolvate in cel mai scurt timp!

Articole relevante

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare