lcp

Umidifcatorul – Benefic pentru intreaga familie

Sezoanele reci vin cu schimbari serioase de temperaturi si conditii climatice, aspecte care pot fi destul de aspre asupra pielii si sanatatii noastre, iar in acest sens trebuie sa luam masuri care sa ne intareasca sistemul imunitar si sa ne ofere confortul de care avem nevoie, atat noua personal, cat si familiei noastre. Vremea rece, cu climat uscat, presupune disconfort la nivelul pielii si al mucoasei si uneori, indiferent cat am incercat sa ne hidratam, parca nimic nu mai face fata si nu ne ajuta asa cum avem nevoie, motiv pentru care suntem in cautare de alte alternative eficiente. In acest sens, va propunem sa va indreptati atentia inspre un umidificator care lupta eficient impotriva aerului uscat si prezinta totodata si functia de purificare. Folosirea unui astfel de aparat este un truc simplu si de mare efect pe care merita sa il incercati in sezoanele reci si nu numai.

Umidificatoare

Asadar, in urmatoarele randuri va vom prezenta de ce se merita sa investiti intr-un umidificator cat si numeroasele beneficii pe care ni le ofera un astfel de aparat.

Ce este un umidificator?

Umidificatorul este un dispozitiv care are rolul de a creste nivelul de umiditate in aer prin eliberarea de vapori de apa sau abur. Poate avem tendinta de a crede ca este asemenea unui purificator, insa in timp ce purificatorul curata aerul, umidificatorul creste umiditate acolo unde aerul este uscat. Cu toate acestea, si avand in vedere cat de mult s-a dezvoltat tehnologia in ultimii ani, putem astfel alege un umidificator cu purificare, un aparat care intruneste atat functia de umdificare, cat si cea de purificare a aerului in incaperile in care este pus in functiune.

Potrivit expertilor, aceste umidificatoare sunt utile in orice locuinta, iar de beneficiile lor se poate bucura oricine, de la mic la mare, si iata asadar pentru ce aspecte legate de sanatatea noastra sunt foarte eficiente:

  • Alergii

  • Astm

  • Sinusuri uscate

  • Gat uscat

  • Sangerari nazale

  • Piele uscata 

Multi oameni nu sunt constienti cat de mult mediul inconjurator poate afecta pielea si sanatatea generala – aerul care are un nivel de umiditate mai putin decat optim, sub 40-60%, trage umezeala de pe piele si o poate deshidrata pana la un nivel care ne produce disconfort. In acest sens, haideti sa vedem care sunt beneficiile unui astfel de umidificator:

Piele mai hidratata

Un umidificator ne poate ajuta sa ne mentinem pielea hidratata, ceea ce este esential cand vine vorba despre sanatatea pielii. Cand pielea este hidratata corespunzator, are un aspect mai tanar, este mai uniforma si mai putin predispusa la eruptii. Astfel spun, umidificatoarele sunt o modalitate excelenta de a oferi sistemului imunitar si pielii un impuls necesar pentru a ramane sanatosi pe tot parcursul anului, indiferent de vreme.

Pasaje nazale curate

In lunile de iarna, sau constant, pentru persoanele care traiesc intr-un mediu cu climat uscat, membranele mucoase au tendita de a se usca si de a deveni mai goase, ceea ce poate ingreuna filtrarea a ceea ce intra prin caile respiratorii Punerea in functiune a umidificatorului in casa si utilizarea unui spray salin atunci cand simtim disconfort ne va ajuta enorm sa ne mentinem nasul umed si curat.

Ameliorarea simptomelor de raceala

In sezoanele reci ne putem confrunta cu stari de raceala si suntem mai expusi la diversi virusi care ne pot afecta sanatatea, iar in acest sens, utilizarea unui umidificator de inalta calitate va mentine un nivel optim de umiditate si virusii precum gripa sunt mai putin probabil sa fie transmisi, in comparatie cu mediile in care aerul este uscat.

Ameliorarea alergiilor

Alergiile sunt tot mai comune si stim cu totii cat de deranjante sunt si cat de mult ne pot afecta in rutina zilnica si nu numai. In acest sens, si inainte de a apela la tratamente medicamentoase scumpe pentru combaterea alergiilor, punerea in functiune a umidificatorului poate avea reale beneficii asupra acestor probleme, usurandu-ne starile, respiratia si chiar si disconfortul creat la nivelul pielii.

Utilizarea unui umidificator ne aduce numai beneficii, insa pentru a ne bucura de el si de ceea ce ne ofera, trebuie sa tinem cont si de cate bune practici precum:

Pastrare si curatare corespunzatoare – Umidificatorul trebuie curatat in mor regulat pentru a evita problemele cu mucegaiul, ciuperciile si diverse bacterii daunatoare. Este recomandat ca aparatul sa fie curatat saptamanal si filtrul sa fie inlocuit des, lunar sau la maxim 3 luni. Mentinerea curata a umidificatorului ii va permite sa isi faca treaba eficient, sa circule aerul filtrat si hidratant in jurul casei tale.

Mentinerea unui nivel sanatos de umiditate – Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat sa setam nivelurile de umiditate undeva intre 40 si 60%. Daca umiditatea setata pe aparat este prea mare, prezinta un teren propice pentru acarieni, bacterii si mucegai, in timp ce un nivel prea scazut poate usca prea tare mediul inconjurator si poate provoca disconfort la nivelul pielii si al cailor respiratorii.

Este o conceptie gresita sa credem ca umidificatoarele ar trebui folsite numai in lunile reci si uscate de iarna, deoarece folosirea unui astfel de aparat ne poate aduce beneficii pe tot parcursul anului, atunci cand simtim ca pielea noastra este prea deshidratata sau cand alergiile incep sa ne dea batai de cap odata cu schimbarea anotimpurilor. Asadar, putem afirma ca incorporarea si utilizarea unui umidificator in viata de zi cu zi ne va asigura un mediu stabil pentru pielea si sanatatea noastra!

Articole relevante

Trimite continutul

Adauga un comentariu

 (with http://)

Articole asemanatoare